Jasno
  • 20 °C
  • Jasno
Reported on:
21. Julij 2017 - 8:00

01 474 08 00

Direktne obremenitve

Kje lahko uredim plačevanje storitev javnih podjetij Energetika Ljubljana, d.o.o., VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. in Snaga, d.o.o. z direktnimi obremenitvami?

Od 1. novembra 2012 uporabniki storitev javnih podjetij vse aktivnosti povezane z direktnimi obremenitvami (sklepanje novih soglasij, preklic in ukinitev soglasij itd.) izvajate na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o., in sicer na dva načina:

  1. osebno v pritličju poslovne stavbe JP VODOVOD – KANALIZACIJA, d.o.o. na Vodovodni cesti 90 v Ljubljani, vsak delavni dan med 8. in 10. uro ter 10.30 in 14. uro.  Dostop je mogoč z mestnim avtobusom številka 14, za stranke pa so na voljo tudi parkirišča na dvorišču poslovne stavbe (vhod na parkirišče je z Vodovodne ceste, obiskovalci za vstop na parkirišče pozvonijo pred zapornico). S seboj uporabniki potrebujete še veljaven osebni dokument, bančno kartico za račun preko katerega se izvaja direktna obremenitev in račune (UPN), za katere želite urediti soglasje za direktno obremenitev;
  2. po pošti. Uporabniki morate pravilno izpolnjeno in podpisano Vlogo za plačevanje z direktnimi obremenitvami SEPA  poslati skupaj s fotokopijo oziroma scanom osebnega dokumenta (osebne izkaznice ali potnega lista) in kartice bančnega računa na naslov JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., Verovškova ulica 70, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov posta@jhl.si. Primer pravilno izpolnjene vloge si lahko ogledate tukaj.
Katere dokumente potrebujem za ureditev direktne obremenitve?

Za ureditev direktne obremenitve potrebujete veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list), bančno kartico za račun preko katerega se izvaja direktna obremenitev in račune (UPN), za katere želite urediti soglasje za direktno obremenitev.

Že pred 1. novembrom 2012 sem uredil trajni nalog za plačevanje storitev javnih podjetij Energetika Ljubljana, d.o.o., Vodovod-Kanalizacija d.o.o. in Snage, d.o.o.. Ali moram še kaj urediti?

Ne. Za uporabnike, ki račune za storitve omenjenih javnih podjetij že plačujete z direktnimi obremenitvami svojih transakcijskih računov, način plačevanja in dogovorjeni datumi ostajajo nespremenjeni. V tem primeru vam ni potrebno izvesti nikakršnih aktivnosti, saj se je sistem plačevanja prenesel direktno iz bank na podjetja.

Kako vem, da je bila položnica resnično plačana z direktno obremenitvijo?

O znesku direktne obremenitve boste obveščeni z računom, na katerem bo na obrazcu UPN namesto imena in priimka plačnika zapisano, da gre za plačilo preko trajnika in referenčna oznaka soglasja.

Ali lahko podam soglasje za izvajanje direktnih obremenitev, čeprav na položnici ni zapisano moje ime in priimek?

Ne, soglasje za izvajanje direktnih obremenitev lahko poda zgolj plačnik storitve osebno.

Za plačevanje storitev javnih podjetij imam že dolgo časa urejen trajnik. Zanima me, če je bil moj račun sploh plačan s pomočjo direktne obremenitve, glede na to, da UPN nalog na računu, ki sem ga prejel, ni bil prečrtan?

Po novem, na računih, ki so plačani s pomočjo direktnih obremenitev, UPN obrazec ni več prečrtan, temveč je namesto imena in priimka plačnika zapisano, da gre za plačilo preko trajnika in referenčna oznaka soglasja.

Zakaj moram po novem direktne obremenitve za plačevanje storitev javnih podjetij urejati pri podjetju in ne več na svoji banki?

V skladu z zahtevami evropske regulative s področja plačilnih instrumentov (SEPA Direct Debit, krajše SDD) bo sistem direktnih obremenitev, najkasneje do 31. 12. 2012, prešel iz bank na podjetja. V želji uporabnikom zagotoviti prijetno uporabniško izkušnjo, na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o. že od 1. novembra 2012 omogočamo vsem uporabnikom storitev javnih podjetij Energetika Ljubljana, d.o.o., VODOVOD-KANLIZACIJA d.o.o. in Snaga, d.o.o. ureditev direktnih obremenitev.

Kje lahko dobim več informacij o SEPA direktnih obremenitvah?

Več informacij lahko dobite na:

S katerim avtobusom se lahko pripeljem do poslovne stavbe JP VODOVOD-KANALIZACIJA, d.o.o.?

Dostop do poslovne stavbe JP VODOVOD-KANALIZACIJA, d.o.o. je mogoč z mestnim avtobusom številka 14.

Ali je parkiranje pri poslovni stavbi JP VODOVOD-KANALIZACIJA, d.o.o. na Vodovodni cesti 90 za stranke zagotovljeno?

Da, brezplačno parkiranje za obiskovalce je urejeno. Vhod na parkirišče je z Vodovodne ceste, za vstop na parkirišče morate pozvoniti pred zapornico.