Info za uporabnike

Direktne obremenitve

Kje lahko uredim plačevanje računov za storitve javnih podjetij Energetika Ljubljana, d.o.o., VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., Snaga, d.o.o. in ŽALE, d.o.o. z direktnimi obremenitvami?

Od 1. novembra 2012 uporabniki storitev javnih podjetij vse aktivnosti povezane z direktnimi obremenitvami (sklepanje novih soglasij, preklic in ukinitev soglasij itd.) izvajate na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o., in sicer na dva načina:

  1. osebno v pritličju poslovne stavbe JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o. na Verovškovi ulici 70 v Ljubljani, v času uradnih ur, ki so v sredo in petek od 8. do 13. ure.  Dostop je mogoč z mestnim avtobusom številka 18, za stranke pa so na voljo tudi parkirišča na dvorišču poslovne stavbe (za vstop na parkirišče je potrebno pozvoniti pred zapornico). S seboj uporabniki potrebujete še veljaven osebni dokument, bančno kartico za bančni račun preko katerega se izvaja direktna obremenitev in račune (UPN), za katere želite urediti soglasje za direktno obremenitev;
  2. po pošti. Uporabniki morate pravilno izpolnjeno in podpisano Vlogo za plačevanje z direktnimi obremenitvami SEPA  poslati skupaj s fotokopijo oziroma scanom osebnega dokumenta (osebne izkaznice ali potnega lista) in bančne kartice vašega bančnega računa na naslov JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., Verovškova ulica 70, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov posta@jhl.si. Primer pravilno izpolnjene vloge si lahko ogledate tukaj.
Katere dokumente potrebujem za ureditev direktne obremenitve?

Za ureditev direktne obremenitve potrebujete veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list), bančno kartico za bančni račun preko katerega se izvaja direktna obremenitev in račune (UPN), za katere želite urediti soglasje za direktno obremenitev.

Že pred 1. novembrom 2012 sem uredil direktne obremenitve (trajnike) za plačevanje storitev javnih podjetij Energetika Ljubljana, d.o.o., Vodovod-Kanalizacija d.o.o., Snage, d.o.o. in Žale, d.o.o. Ali moram še kaj urediti?

Ne. Za uporabnike, ki račune za storitve omenjenih javnih podjetij že plačujete z direktnimi obremenitvami s svojih transakcijskih računov, način plačevanja in dogovorjeni datumi ostajajo nespremenjeni. V tem primeru vam ni potrebno izvesti nikakršnih aktivnosti, saj se je sistem direktnih obremenitev prenesel direktno iz bank na podjetja.

Kako vem, da je bil račun oz. UPN resnično plačan z direktno obremenitvijo?

O znesku direktne obremenitve boste obveščeni z računom, na katerem bo na obrazcu UPN namesto imena in priimka plačnika zapisano, da gre za plačilo preko direktne obremenitve (trajnika), navedena bo tudi referenčna oznaka soglasja.

Ali lahko podam soglasje za izvajanje direktnih obremenitev, čeprav na UPN ni zapisano moje ime in priimek?

Ne, soglasje za izvajanje direktnih obremenitev lahko poda zgolj plačnik storitve osebno.

Storitve javnih podjetij že dolgo časa plačujem preko direktne obremenitve. Zanima me, če je bil moj račun sploh plačan s pomočjo direktne obremenitve, glede na to, da UPN nalog na računu, ki sem ga prejel, ni bil prečrtan?

Po novem, na računih, ki so plačani s pomočjo direktnih obremenitev, UPN obrazec ni več prečrtan, temveč je namesto imena in priimka plačnika zapisano, da gre za plačilo preko direktne obremenitve (trajnika), navedena bo tudi referenčna oznaka soglasja.

Zakaj moram po novem direktne obremenitve za plačevanje storitev javnih podjetij urejati pri podjetju in ne več na svoji banki?

V skladu z zahtevami evropske regulative s področja plačilnih instrumentov (SEPA Direct Debit, krajše SDD) je bilo potrebno sistem direktnih obremenitev, najkasneje do 31. 12. 2012, prenesti iz bank na podjetja. V želji uporabnikom zagotoviti prijetno uporabniško izkušnjo, na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o. omogočamo vsem uporabnikom storitev javnih podjetij Energetika Ljubljana, d.o.o., VODOVOD-KANLIZACIJA d.o.o., Snaga, d.o.o. in ŽALE, d.o.o. ureditev direktnih obremenitev.

Kje lahko dobim več informacij o SEPA direktnih obremenitvah?

Več informacij lahko dobite na:

S katerim avtobusom se lahko pripeljem do poslovne stavbe JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o.?

Dostop do poslovne stavbe JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o. je mogoč z mestnim avtobusom številka 18.

Ali je parkiranje pri poslovni stavbi JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o. na Verovškovi ulici 70 za stranke zagotovljeno?

Da, brezplačno parkiranje za obiskovalce je urejeno na dvorišču poslovne stavbe. Za vstop na parkirišče morate pozvoniti pred zapornico.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n