Aktualno

Sproščeno z mladimi

Danes smo preživeli prijeten dan. Mreža mladinskih centrov Ljubljana je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti organizirala dogodek “Zelena KULtura mlade po Ljubljani fura”. Veliko smo govorili o trajnostni mobilnosti in o pozitivnih spremembah pri odnosu do okolja.

Koristi javnega prometa

Veliko vedoželjnih obiskovalcev je spraševalo po informacije o storitvah LPP-ja. Razvijali so se številni pogovori v smeri koristne uporabe javnega prevoza. Ob stojnici smo se igrali igro »Kdo bo prvi z avtobusom LPP v mestu«. Pri igri dva igralca mečeta kocko in se glede na število pik, ki jih vržeta, premikata po označenih poljih, na katerih odgovarjata na vprašanja, vezana na LPP. Kdor je prej ''prišel v mesto'', si je za nagrado prislužil majico. Igralci ob igranju izvedo tudi številne koristne informacije.

Na igrišču poleg dogajanja smo postavili poligon, na katerem se je, kdor je želel, lahko preizkusil kako spreten je v vožnji s Kavalirjem. Vožnja je potekala pod budnim očesom ''inštruktorja'' vožnje – Kavalirja Saša Babića.

 

Foto: arhiv LPP
Drugačen sprehod po mestu

Skozi simpatičen virtualni sprehod po Ljubljani so obiskovalci lahko opazovali lepote našega mesta, kot ga imamo danes in kako bi bilo, če javna podjetja in meščani ne bi skrbeli za okolje.  V video so se najlažje vživeli tisti najmlajši, ki so v trenutku, ko so si nadeli očala, zaplavali v virtualni svet. Video si je vsak pogledal večkrat, pri čimer so kar tekmovali, kdo bo opazil več podrobnosti ter se prijateljsko pričkali, kdo je spet na vrsti za ogled. 

Foto: arhiv JHL
Za manj odpadkov

Predstavili smo Bert-a. To je brezembalažni prodajni avtomat z imenom Bert, kamor kupci po izdelke pridejo s svojo embalažo.

Foto: arhiv LPP

Dogodek je ponujal ogromno različnih aktivnosti in potekal v izredno sproščenem ter z energijo nabitem vzdušju.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n