O družbi

Svet ustanoviteljev

Svet ustanoviteljev je organ, ki izvršuje ustanoviteljske pravice v javnih podjetjih povezanih v JAVNI HOLDING Ljubljana

Mestni svet Mestne občine Ljubljana in občinski sveti občin Brezovica, Dobrova – Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Škofljica in Velike Lašče so v letu 2004 sprejeli Akt o ustanoviteljskih pravicah in ustanovitvi sveta ustanoviteljev javnih podjetij povezanih v Holding Ljubljana, d.o.o., kar je posledica priporočil Računskega sodišča Republike Slovenije in pripravljen v okviru izvrševanja popravljalnih ukrepov.  Z navedenim aktom so sveti občin za izvrševanje ustanoviteljskih pravic v javnih podjetjih, povezanih v Javni holding in za usklajevanje odločitev v zvezi z zagotavljanjem obveznih in izbirnih gospodarskih javnih služb ustanovili skupni organ, imenovan Svet ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., s sedežem v Ljubljani, Mestni trg 1.

Svet ustanoviteljev odloča o cenah oziroma tarifah za uporabo javnih dobrin, ki jih zagotavljajo javna podjetja, če se le-te ne sprejemajo v obliki odloka, daje soglasje k nakupu oziroma odprodaji poslovnega deleža v drugi družbi, daje soglasje za najemanje kreditov in drugo zadolževanje, ki je nad 5% vrednosti osnovnega kapitala javnega podjetja, daje soglasje za obremenitev nepremičnin, ki je nad 5% vrednosti osnovnega kapitala javnega podjetja ter odloča o drugih zadevah v skladu z zakonodajo.

Letna poročila o delovanju Sveta ustanoviteljev se nahajajo v nadaljevanju.

Sestava Sveta ustanoviteljev

Svet ustanoviteljev sestavljajo župani občin:

  • Zoran Janković - župan Mestne občine Ljubljana, predsednik
  • Metod Ropret - župan Občine Brezovica, namestnik predsednika
  • Nejc Smole - župan Občine Medvode
  • Franc Setnikar - župan Občine Dobrova – Polhov Gradec
  • Ivan Jordan - župan Občine Škofljica
  • Željko Savič - župan Občine Dol pri Ljubljani
  • Janko Prebil - župan Občine Horjul
     
Družini prijazno podjetje

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n