Aktualno

Mobilna aplikacija Urbana

Uporabniki mestne kartice Urbana lahko od danes dalje z mobilno aplikacijo Urbana plačujete vožnjo z avtobusi (LPP), storitve parkirišč (JP LPT), prevoz z vzpenjačo (Ljubljanski grad), storitve BicikeLJ (Europlakat) in uporabo storitve SMS parking (JP LPT). Pri plačilu storitev Ljubljanskega potniškega prometa mobilna aplikacija Urbana ponuja vse, kar omogoča vrednostna kartica Urbana, uporabniki pa lahko z njo brezstično plačujete vožnjo z avtobusom LPP tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopate v roku 90 minut ter polnite račun kartice. Prav tako lahko uporabniki spremljate stanje na računu in zgodovino validiranja, pogledate urnik prihodov avtobusov, načrtujete pot po mestu in dostopate do ostalih potovalnih informacij.

Mobilna aplikacija Urbana je na voljo uporabnikom vseh mobilnih operaterjev in deluje na mobilnih telefonih z operacijskim sistemom Android 4.4. ali več z vključeno povezljivostjo NFC. Uporabo aplikacije na netovarniških verzijah operacijskih sistemov Android ne priporočamo.

Aplikacija združuje prednosti tehnologije NFC (Near Field Communication) in storitve Moneta. Uporabniki Monete lahko račun mestne kartice polnite tudi neposredno v aplikaciji. Na validatorjih v avtobusih je potrebno mobilni telefon prisloniti obratno kot za uporabo Monete. NFC-antena je praviloma pod ohišjem mobilnih telefonov, natančna umestitev pa je odvisna od posameznega mobitela.

Ob namestitvi mobilne aplikacije shranite ID-številko kartice in PIN, ki se avtomatsko generirata ob prvi uporabi aplikacije. Na ta način boste ob menjavi mobilnega telefona na novega lahko prenesli tudi dobroimetje virtualne kartice Urbana, kar bo možno urediti na blagajni LPP na Bavarskem dvoru ali prek e-pošte urbana@lpp.si. V primeru, da ob menjavi telefonskega aparata ne boste imeli ID-številke ali PIN-kode, dobroimetje na virtualni kartici Urbana porabite pred menjavo. Prenos sredstev med fizično in virtualno kartico Urbana ni mogoč.

Aplikacija ponuja tudi neposreden dostop do spletne strani Ljubljana.Zate in s tem nenehno spremljanje aktivnosti, ki se odvijajo v letu, ko Ljubljana nosi naziv Zelena prestolnica Evrope.

Podrobnejša navodila za uporabo mobilne aplikacije najdete tukaj in na spletni strani Telekoma Slovenije.

Vaša morebitna vprašanja pošljite na e-naslov urbana@lpp.si ali pokličite brezplačna številka 080 60 77.

Družini prijazno podjetje Družbeno odgovoren delodajalec JHL

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n