Oblačno
  • 6 °C
  • Oblačno
Reported on:
12. December 2017 - 23:00

01 474 08 00

Enotna mestna kartica URBANA

Enotna mestna kartica Urbana je brezkontaktna pametna kartica, ki omogoča hitro in udobno brezgotovinsko plačilo vožnje z avtobusi LPP na mestnih, integriranih in medkrajevnih linijah ter z električnem vlakcem Urbanom. S kartico Urbana je mogoče plačati tudi parkirnino na belih conah, garažnih hišah in parkiriščih v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice ter storitve Mestne knjižnice Ljubljana. Z Urbano lahko poravnate tudi vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad in vodenja ter ostale dogodke v organizaciji Javnega zavoda Ljubljanski grad, z njo pa lahko plačujete tudi storitve sistema BicikeLJ. V prihodnje bo s kartico Urbana mogoče plačevati tudi vožnje z električnimi vozili, ki bodo na voljo v okviru voznega parka LPP, obiske muzejev, športnih zavodov in kulturnih prireditev.

Urbana prinaša največje spremembe pri plačevanju storitev mestnega potniškega prometa. S kartico je uveden sodoben elektronski plačilni sistem, ki omogoča brezplačno prestopanje v roku 90 minut od plačila prve vožnje.

Ljubljana je med prvimi mesti v Evropi, ki uvaja enotno plačevanje mestnih storitev, saj želimo, da bi bili vsakodnevni opravki Ljubljančank in Ljubljančanov še preprostejši, prijaznejši, cenejši in udobnejši.

E-pošta: urbana@lpp.si

 

 

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj