Delno oblačno
  • -3 °C
  • Delno oblačno
Reported on:
24. Januar 2018 - 0:00

01 474 08 00

Zaščita, izguba, kraja kartice

Kartico lahko hranimo v ovitku iz mehke ali trde plastike. Ob validaciji kartice ni treba vzeti iz ovitka, ki ga lahko pripnemo na obesek ali trak, nikakor pa kartice ne smemo preluknjati, saj se v njej nahaja čip z anteno. Ob hrambi Urbane v denarnici ni bojazni, da bi se druge kartice razmagnetile ali se kako drugače poškodovale. Priporočljivo je, da kartico ob validaciji vzamemo iz denarnice, saj jo validator težje ali sploh ne zazna, če so poleg Urbane shranjene tudi druge brezkontaktne kartice.

Izgubo ali krajo kartice Urbana nemudoma sporočite na številko 080 60 77 in se nato oglasite v potniški blagajni LPP na Slovenski cesti 56. Stroški izdelave in izdaje dvojnika izgubljene ali ukradene kartice znašajo 4 € (manipulativni stroški 2 € + kartica 2 €).

Terminska kartica: ob ponovni izdaji potrebujete le osebni dokument. Ker je kartica izdana na ime, vam bomo na novo kartico lahko vrnili pred izgubo ali krajo naložene mesečne vozovnice in dobroimetje (vračilo slednjega bo mogoče šele 48 ur po prijavi izgube ali kraje).

Vrednostna kartica: ker je kartica brez imena, vračilo pred izgubo ali krajo naloženih sredstev ni mogoče.

Če kartico najdete, jo vrnite v Potniško center LPP, ki se nahaja na Slovenski cesti 56.