Aktualno

Skupščina in 11. redna seja Sveta ustanoviteljev

Ljubljana, 19. december 2012 – Danes so se v Ljubljani sešli družbeniki Javnega holdinga Ljubljana, ki so potrdili poslovne načrte Javnega holdinga Ljubljana in povezanih javnih podjetij za leto 2013, investicijske načrte za leto 2014 in imenovali direktorico družbe za naslednji mandat. V nadaljevanju je zasedal Svet ustanoviteljev javnih podjetij, ki je med drugim potrdil pristop novih občin k projektu nadgradnje regijskega centra za ravnanje z odpadki – RCERO Ljubljana.

Družbeniki so na seji skupščine Javnega holdinga Ljubljana potrdili poslovne načrte Javnega holdinga Ljubljana in javnih podjetij Energetika Ljubljana, Vodovod – Kanalizacija, Snaga in Ljubljanski potniški promet za leto 2013. Potrdili so tudi spremembe investicijskih načrtov javnih podjetij za leto 2013 in investicijske načrte javnih podjetij za leto 2014. Skupna vrednost investicijskih nalog za leto 2013 znaša dobrih 42 mio EUR, za leto 2014 pa slabih 43 mio EUR. Spremembe investicijskih načrtov upoštevajo tiste spremembe, ki so se pokazale tekom obdobja in so pripravljene na podlagi zadnjih znanih izhodišč in pričakovanih razpoložljivih finančnih virov. Za najnujnejša investicijska vlaganja iz poslovnega načrta JP Vodovod – Kanalizacija za leto 2013, bo Javni Holding Ljubljana zagotovil dodatna sredstva v višini 758.248  EUR, na način povečanja osnovnega kapitala javnega podjetja. Družbeniki so za naslednji petletni mandat, ki prične teči s 1.4.2013, imenovali za direktorico družbe Zdenko Grozde, ki je že z dosedanjim načinom dela pridobila njihovo polno zaupanje. Za imenovanje direktorja Javnega holdinga Ljubljana namreč javni razpis ni potreben in ga tudi družbena pogodba ne predvideva. Seznanili so se tudi z informacijo o rezultatih poslovanja Javnega holdinga Ljubljana in družb v skupini za obdobje 1 – 10/ in 1-11/2012.

Člani Sveta ustanoviteljev so zasedali v nadaljevanju in dali soglasje družbi Javno podjetje Energetika Ljubljana za dolgoročno zadolžitev v skupni višini do največ 14 mio EUR, za obdobje 10 let, za nakup preostalega deleža RS v družbi Te-tol in financiranje investicij iz poslovnega načrta 2013 ter družbi LPP, da se pri bankah likvidnostno zadolži do višine največ 14,5 mio EUR. Sprejeli so Program ravnanja s komunalnimi odpadki za leto 2013 družbe Snaga in soglašali z besedilom Pogodbe o pristopu občin Vrhnika, Borovnica in Log - Dragomer k skupnemu ravnanju z odpadki v Regijskem centru za ravnanje z odpadki Ljubljana – RCERO Ljubljana. Župana Mestne občine Ljubljana so pooblastili za podpis pogodbe o pristopu omenjenih občin. Z vstopom teh občin bo v projekt RCERO – Ljubljana vključeno že 32 občin.

Vsi sklepi so bili sprejeti soglasno.

Družini prijazno podjetje Družbeno odgovoren delodajalec JHL

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n