Aktualno

Izšla je publikacija Zakladi sredi mesta!

 

Izšla je publikacija Zakladi sredi mesta - Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

V njej so na 36 straneh predstavljene lastnosti in zanimivosti krajinskega parka, ki so ga tedanje ljubljanske občine zavarovale že leta 1984. Park se razprostira na 459 hektarjih severozahodnega dela Ljubljane in obsega mestni park Tivoli, gozdove Rožnika, Šišenskega hriba in drugih vrhov do Koseškega boršta in Poti spominov in tovarištva. Za mnoge Ljubljančane predstavlja prvi stik z naravo in zelena pljuča mesta, za druge pa domače igrišče ali športni poligon. Vsekakor je Krajinski park prostor sprostitve, navdiha in kulture. S fotografijami bogata publikacija nas s pregledno karto popelje po z naravo in kulturo bogatem prostoru in nam predstavi pestro zgodovino območja. Navdušujoče so tudi številke: v parku najdemo štiri ožja naravovarstveno zavarovana območja, več kot 30 enot kulturne dediščine državnega in lokalnega pomena, 15 naravnih vrednot in več kot 2.800 vrst živih organizmov.

 

Publikacija je dostopna v slovenskem in angleškem jeziku:

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n