Delno oblačno
  • -3 °C
  • Delno oblačno
Reported on:
24. Januar 2018 - 0:00

01 474 08 00

Spodbujanje uporabe e-računa

Javni holding Ljubljana je v skladu z zeleno poslovno filozofijo v sodelovanju z javnimi podjetji Energetika Ljubljana, JP Vodovod-Kanalizacija in Snaga, med uporabniki začel z akcijo Papir ne raste na drevesu, katere namen je spodbujanje uporabe e-računa za plačilo storitev omenjenih javnih podjetij in zmanjševanje porabe papirja.

Uporaba e-računa, ki nadomešča račun v papirnati obliki, in ga uporabniki storitev omenjenih javnih podjetij prejemajo na e-naslov ali direktno v spletno banko, prispeva k ohranjanju okolja, uporabnikom pa omogoča hitrejše plačevanje ter večjo preglednost in nadzor nad prejetimi računi.

Uporabniki storitev javnih podjetij Energetika Ljubljana, JP Vodovod-Kanalizacija in Snaga morajo za prehod na e-račun izpolniti in podpisati Vlogo za izdajo e-računa, ki jo na Javni holding Ljubljana lahko dostavijo osebno v vložišče družbe ali jo po pošti pošljejo na naslov Javni holding Ljubljana, Verovškova ulica 70. Skenirane izpolnjene in podpisane vloge lahko uporabniki posredujejo tudi na e-naslov eracun@jhl.si. Tiskane zloženke, ki poleg Vloge za izdajo e-računa vsebujejo tudi vse pomembnejše informacije o akciji, so uporabnikom na voljo na Skupni blagajni na Mačkovi ulici 1 in Vodovodni cesti 90, poteka pa tudi distribucija zloženk na domače naslove uporabnikov.

Z oddajo vloge za prijavo na e-račun do 31. marca 2017 uporabniki sodelujejo v nagradni igri, v kateri se bodo obstoječi in novi uporabniki e-računa potegovali za 80 nagrad, ki spodbujajo okolju prijazne in odgovorne prakse, s katerimi posamezniki lahko sami prispevajo k ohranjanju kakovostnega okolja tudi v prihodnje. Nagradna igra je namenjena fizičnim osebam.

Vlogo za izdajo e-računa ter več informacij o e-računu in nagradni igri si lahko ogledate tukaj.
 

Datoteke: