Oblačno
  • 6 °C
  • Oblačno
Reported on:
12. December 2017 - 23:30

01 474 08 00

Posebno doživetje resničnosti na sejmu Narava-zdravje

Javni holding Ljubljana in javna podjetja Energetika Ljubljana, JP Vodovod-Kanalizacija, Ljubljanski potniški promet, Snaga, ŽALE ter Ljubljanska parkirišča in tržnice vas vabimo, da nas obiščete na sejmu Narava–zdravje, ki bo potekal od 12. do 15. oktobra 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na našem razstavnem prostoru v hali A2 vam bomo predstavili virtualno-realni video (VR video), ki ponuja še ne videno izkušnjo. VR video, ki je posnet s posebno 360-stopinjsko kamero, je tehnološka novost. Z dodanimi elementi postprodukcije pa vam bo pogled skozi VR-očala ponudil posebno doživetje resničnosti in neresničnosti.

V videu je gledalcu na inovativen način ponujeno doživetje o tem, kakšno je kakovostno bivalno okolje, za katerega skrbimo tako javna podjetja kot tudi vsi, ki v njem živimo, delamo ali ga obiščemo, pa tudi doživetje, kakšno bi bilo, če za okolje ne bi skrbeli. S tako izkušnjo želimo obiskovalcem pokazati, da je ohranitev kakovostnega bivalnega okolja skupna odgovornost, ki zahteva sodelovanje vseh nas.

 VR video, ki je posnet s posebno 360-stopinjsko kamero, je tehnološka novost.

Ker si boste obiskovalci video lahko ogledali z VR očali, boste doživeli tudi izkušnjo navidezne resničnosti, saj vas bodo posnetki ponesli v drugo okolje, na primer na tržnico, na Tromostovje, na Žale in podobno.

Ob obisku boste obiskovalci prejeli tudi letak z AR tehnologijo (augmented reality – obogatena resničnost). Z aplikacijo Mirage AR9, naloženo na vaš pametni telefon, boste lahko kjerkoli skenirali likovni element na letaku in s tem oživili 360-stopinjski video. Obiskovalcu bo na ta način ponujena celotna »mixed reality« izkušnja.

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj